کد خبر: ۲۲۴۴۲
تاریخ انتشار: ۱۳ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۸
خودروکار گزارش می دهد؛

مزیت افزایش نرخ ارز برای خودروسازان/ فرصت های طلایی صادرات که سوخت می شود

صادرات خودرو یکی از برنامه های مدون وزارت صنعت و خودروسازان در سالهای اخیر بوده، آرزوی ورود به بازارهای متعدد خودرو که هر بار به دلایل مختلف به یک محال تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار خودروکار، بعد از افزایش چند برابری نرخ ارز در ماههای گذشته و افزایش قیمت نهاده های تولید برای خودروسازان، کمتر کسی به فکر مزیت های افزایش نرخ ارز برای تولیدکنندگان این بخش افتاد، مزیتی که می تواند با یک برنامه ریزی صحیح به یک فرصت استثنایی برای خودروسازان ایرانی مبدل شود.

افزایش نرخ ارز و به خصوص دلار در کنار معایب فراوانی که برای اقتصاد کشور و به طور مشخص خودروسازان دارد، می تواند شرایط را برای یک اتفاق بزرگ هم فراهم کند و آن اتفاق مبارک چیزی نیست جز هموار کردن راه برای صادرات خودرو.

با رصد بازارهای جهانی و محصولات خودروسازان مختلف جهان به این مهم می رسیم که هم اکنون خودرویی با قیمت زیر 4 هزار دلار در جهان وجود ندارد، تنها یک خودروی ضعیف 3 سیلندر ساخته تاتاموتورز هند وجود دارد که قیمت آن هم از پراید بالاتر بوده و امکانات و قدرت ان هم بسیار ضعیف تر از پراید است.

حال تصور کنید اگر خودروسازان ایرانی بتوانند با تامین به موقع قطعات، خطوط تولید خود را برای صادرات این محصولات بی رغیب در بازار های جهانی تولید و صادر کنند چقدر به اقتصاد کشور، تامین نقدینگی و ارز مورد نیاز خودشان و افزایش اشتغالزایی کمک کنند.

در همین خصوص حامد کارگر سامانی کارشناس اقتصادی به خبرنگار خودروکار گفت: در حال حاضر با این افزایش نرخ ارز، قیمت تمام شده خودروهای ایرانی زیر 4 هزار دلار است که عملا در جهان خودرویی با این قیمت وجود ندارد و اگر خودروسازان ایرانی هوشیارانه عمل کنند می توانند بازار های جدیدی برای صادرات محصولات خود پیدا کنند و از این طریق ارز آوری برای کشورمان داشته باشند.

کارگر سامانی خاطر نشان کرد: باید ارتباط خوبی بین دانشگاه و صنایع برقرار شود و با طراحی و ساخت خودروهای جدید از این فرصت برای تصاحب بازارهای منطقه و بعد از آن کشورهای دیگر نهایت بهره را ببریم.

این در شرایطی است که هنوز هم خودروسازان از این فرصت طلایی بهره چندانی نبرده اند و امسال هم بر خلاف تصور و برنامه ریزی های صورت گرفته صادرات خودرو کاهش یافته است.

در همین زمینه امیرحسین قناتی در گفت‌وگو با خبرنگار خودروکار گفت: با توجه به مشکلاتی که در حال حاضر در جابجایی ارز داریم صادرات رونق ندارد و کاهش پیدا کرده است.

مدیرکل صنایع خودرو و نیرو محرکه درباره اینکه آیا توانستیم از ظرفیت افزایش نرخ ارز برای توسعه صادرات استفاده کنیم یا خیر، افزود: ما این مزیت را داریم که بتوانیم خودرو با قیمت ۴ تا ۵ هزار دلار را به کشور‌های عراق و سوریه صادر کنیم، اما با برخی از مشکلات در حمل و نقل دریایی و حمل و نقل زمینی مواجه هستیم علاوه بر آن اگر مشکلات انتقال ارز با این کشور‌ها نیز برطرف شود فرصت خوبی است تا بتوانیم از اختلاف ارزی که وجود دارد برای توسعه صادرات استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه صادرات خودرو کشور در سال جاری نسبت به سال قبل ۲۰ درصد کاهش یافته است، گفت: با هدف گذاری که برای صادرات خودرو انجام دادیم فاصله زیادی داریم، امیدواریم با برطرف شدن مشکلات روند افزایشی در این زمینه داشته باشیم.

قناتی با بیان اینکه برای صادرات خودرو هدف‌گذاری ۱۰۰ میلیون دلاری برنامه ریزی شده بود، خاطرنشان کرد: در ۶ ماهه امسال تنها حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون دلار صادرات داشتیم که به عراق و سوریه بوده است.

حال باید دید مدیران صنعت خودروسازی کشور در این روزهایی که بیشتر تمرکزشان برای کنترل شرایط تولید، تامین قطعات و تامین منابع لازم برای ادامه روند تولید است، نیم نگاهی هم به این مزیت ایجاد شده و توفیق اجباری افزایش نرخ ارز خواهند داشت.


گزارش از رضا حسینی- مدیر مسئول سایت خودروکار و ماهنامه صنعت کار


انتهای پیام/



روزنامه های اقتصادی
آخرین اخبار